4. Humanitarni advent na VEFu

07.12.2021., URKAPS

Dragi svi,

kako bismo se svi povezali, opustili i pritom pokazali koliko srce imamo, pripremili smo mnogo aktivnosti za ovogodišnji Advent.

Ovog Humanitarnog adventa na VEFu prikupljamo sredstva za Zadarski azil te za liječenje djevojčice Kiare koja ima zloćudni tumor na mozgu. Ispred velike predavaonice i studentskih prostorija stajat će kutije za donacije od 6.12. do 15.12. Za Zadarski azil prikupljaju se donacije u obliku hrane, igrački, deka, a za djevojčicu Kiaru skupljaju se novčana sredstva.

U studentskim prostorijama 7.12., 9.12. i 14.12. imat ćemo filmske večeri na kojima će se gledati filmovi koje vi izglasate u anketama koje slijede za nekoliko dana, a naši članovi pobrinut će se da doživljaj bude potpun uz kokice i slatkiše.

Također, 9.12. u 17 sati, prije filma, održat će se radionica izrade božićnih čestitki za korisnike staračkih domova te vas ovim putem pozivamo da nam se pridružite kako bismo razveselili i starije u ovo doba godine kada bismo svi voljeli osjetiti toplinu doma i obitelji.

S obzirom na to da mnoge u ovo predblagdansko doba muče razni problemi, ove godine na inicijativu jedne od kolegica i pedagogice Ive Lehunšek Panić, postavit ćemo kutiju u studentske prostorije, 6.12. – 10.12., u koju možete ubaciti poruke sa svojim problemima, brigama koje vas muče privatno ili na fakultetu, željama za Božić ili bilo čime što vam je teško nekome drugome reći, a 13.12. u 17 sati bit će radionica na kojoj će stručno osoblje ponuditi rješenja.

I za kraj, 15.12., završnog dana Humanitarnog adventa na Vefu organiziramo kviz općeg znanja na koji pozivamo nastavno osoblje i studente, timovi će se nakon prikupljenih prijava napraviti nasumičnim odabirom kako bi svaki tim udružio snage nastavnog osoblja i studenata. Kotizacija za kviz je 10 kuna po osobi, a prijaviti se možete na equususvm@gmail.com.

A kakav bi to bio advent bez kuhanog soka od grožđa, čaja i palačinki? Naravno, sve vas to posljednji dan adventa očekuje uz božićne pjesme i ugodan ambijent.

Sve donacije koje će biti prikupljene na našem događaju idu u humanitarne svrhe.

Vidimo se!

Udruga studenata veterinarske medicine “Equus”

Skip to content