Popis ustanova za pružanje psihološke pomoći

09.02.2022., URKAPS

Dragi studenti,

Ako primijetite da negativne emocije nisu samo prolazna faza te da se pojavljuju često intenzitetom kojeg ne možete kontrolirati, želimo vas ohrabriti da potražite stručnu psihološku pomoć.

U nastavku je popis ustanova za pružanje različitih vidova psihološke pomoći.

U sredini poteškoće leži prilika.“

Albert Einstein

 

Ured za studente Sveučilišta u Zagrebu zadužen je za pružanje sustavne podrške i to u sljedećim kategorijama:

https://mentalnozdravlje.zagreb.hr/

Udrugu vode (budući) psiholozi volonteri pod vodstvom profesorice i mentorice dr. sc. Nataše Jokić-Begić. Svojim entuzijazmom, optimizmom, znanjem i vještinama zajednički stvaramo pristupačno i sigurno okruženje za sve one koji osjećaju da im je potrebna podrška. Cilj nam je educirati i osnažiti javnost te joj povećati kompetencije za nošenje sa svakodnevnim izazovima, kako za vrijeme pandemije, tako i nakon nje. 

 • Niste sami – Besplatna online psihosocijalna podrška
 • besplatna online savjetovanja u trajanju od 45 minuta: javljanje preko obrasca i biranje termina
 • gumb “Hitno mi je” za akutne situacije
 • Može se dobiti podrška u obliku razgovora, hitna pomoć pri napadima panike i anksioznosti, podršku u trenucima usamljenosti…

Zaštita mentalnog zdravlja obuhvaća mjere i aktivnosti u nekoliko ključnih područja djelovanja: promociji i unapređenju mentalnog zdravlja, prevenciji, ranom prepoznavanju, liječenju i rehabilitaciji poremećaja ponašanja i duševnih/mentalnih poremećaja. Aktivnosti su usmjerene prema cjelokupnoj populaciji, ali i specifične za određene populacijske skupine (rizične i vulnerabilne).

Za pomoć se možete javiti na broj telefona +385 1 38 30 088. Radno vrijeme je ponedjeljkom, srijedom i petkom u vremenu od 8,00 do 16,00 sati, a utorkom i četvrtkom u vremenu od 12,00 do 20,00 sati. Također nas možete posjetiti na lokaciji Remetinečki gaj 14 i to bez uputnice, a uz prethodnu telefonsku najavu i uz osobne dokumente.

Mogu doći adolescenti, djeca školske dobi (od 12 godina) u pratnji roditelja ili staratelja, studenti, punoljetne radno-aktivne osobe, starija dobna skupina i članovi obitelji koji skrbe za starije te obitelji osoba s mentalnim poremećajima.

Psihološka pomoć i podrška zdravom razvoju građana. Psihološki centar TESA je udruga koja kontinuirano djeluje već 28 godina.

Internet i telefonsko savjetovanje.

 • 01/48 28 888 – radnim danom od 10 do 22 sata
 • email: psiho.pomoc@tesa.hr ili putem online formulara

 

 • Centar za krizna stanja i prevenciju suicida (KBC Rebro)

Ambulanta za krizna stanja i akutne reakcije na stres.

 • Za punoljetne osobe
 • 01/2376 471
 • Hitna služba  (0 – 24h)
 • osobno se mogu javiti bez najave ili uputnice (8 – 20h)

Objekt (naziv zgrade): Zelena zgrada – Rebro
Dio češlja/krilo zgrade: Ulaz Centra za krizna stanja
Etaža: suteren

Želja da se pomogne onima najpotrebitijima, istinska je i prirodna svrha ljudskog života a mi nastojimo upravo pomoći svakome da ostvari svoje najveće potencijale i postigne svoju životnu svrhu, svoju osobnu izvrsnost…

Skrb o mladima je organizirana na način koji odgovara njihovoj dobi i životnom stilu. Centar za zdravlje mladih pokrenuo je platformu za edukaciju mladih i dva on line tečaja. Prvi od njih, aktualni, je “Mentalno zdravlje mladih”, u kojem se kroz tri cjeline (Boli me/osjećam, Boli me/Pričamo i Radim na sebi) govori mladima o aktualnim problemima tijekom odrastanja te ih se educira kako se nositi s izazovima današnjice.

Heinzelova 62a, 10000 Zagreb, Hrvatska, 01 6468 333, info@czm.hr

Ukoliko imate simptome poremećaja hranjenja, javite nam se u Centar BEA na mail info@centarbea.hr ili tel. 098 900 59 73 (radnim danom 10 – 15 h)

Savjetovalište Centra za poremećaje hranjenja BEA radi prema dogovoru. Savjetovalište pruža nekoliko usluga:

 • besplatni ulazni razgovor- za nove korisnice Centra BEA i njihove bližnje (uz prethodnu najavu)
 • pisanu preporuku za dalji individualni i/ili grupni rad, psihijatrijsko praćenje i/ili pedijatrijsko praćenje
 • seanse psihološke podrške – uz plaćanje
 • besplatnu psihološku podršku za osobe slabijeg imovinskog stanja- volonteri-psihoterapeuti na završnim godinama edukacije

 

… i ne zaboravite na svoj Ured za razvoj karijere, akademsko i psihološko savjetovanje VEF-a, koji je tu za sva vaša pitanja ili nedoumice i može vam pružiti pomoć i podršku u potpunoj diskreciji.

Iva Lehunšek Panić, prof. pedagogije

Voditeljica Ureda za razvoj karijere, akademsko i psihološko savjetovanje

Skip to content