[UPDATE] VAŽNA OBAVIJEST korisnicima programa Erasmus+: KORONAVIRUS

03.03.2020.

Prosljeđujemo vam upute Ampeu i Ministarstva vezano za situaciju s koronavirusom.

Vezano za Erasmus+ program, kako se radi o vašim partnerima i sporazumima, molimo da sastavnice s partnerima individualno komuniciraju, dogovorite mjere, odgodu ili otkazivanje mobilnosti do daljnjeg za zemlje koje su rizične (vidjeti priopćenje).

Posebno za Italiju, isto se odnosi nažalost na dolazne studente i osoblje iz Italije, preporuka je da se njihove mobilnosti otkažu. Za avio putovanja, ne preporuča se let u cijelo područje Italije, niti s transferom u Italiji ako destinacija nije Italija.

Šaljem informativno u privitku priopćenja 2 talijanska sveučilišta na znanje (odnosi se na sastavnice koje imaju s njima sporazume).

Odlazni studenti i osoblje mogu samostalno odlučiti otkazati mobilnost u svakom trenutku, neki studenti su se već vratili– to će biti “viša sila” bez sankcija za studente ili sankcija za kasni odustanak ako nisu još otišli (o višoj sili odlučivati će se temeljem pojedinačnog slučaja).

Pojedina sastavnica može samostalno odlučiti o drugim mjerama, privremenoj komunikaciji samo emailom za rizične skupine, otkazivanje događanja s većom skupinom studenata ili slično.

 

Važna_obavijest_koronavirus

KORONAVIRUS-šire priopćenje

University of Pavia – Update on the situation of COVID-19

Coronavirus 2019-nCoV Important Notice

Skip to content