Preporuke Kriznog stožera Sveučilišta za djelatnike i studente

12.03.2020.

1. Preporuka Upravama sastavnicama: Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz COVID-19 sve se aktivnosti, koje nisu u izravnoj mjeri vezane uz nastavu, odgađaju. (https://www.hzjz.hr/priopcenja-mediji/koronavirus-najnoviji-podatci/)

2. Preporuka djelatnicima fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: da se svi djelatnici koji su u proteklih 14 dana boravili izvan RH jave Upravi fakulteta i ostanu u samoizolaciji za vrijeme u kojemu će raditi od kuće (ukupno 14 dana od povratka). U slučaju pojave simptoma tijekom samoizolacije moraju se javiti nadležnom epidemiologu prema uputstvu HZJZ-a (https://www.hzjz.hr/aktualnosti/brojevi-telefona-hzjz-na-temu-koronavirusa/)

3. Uprave sastavnica trebaju na dnevnoj bazi informirati Upravu Sveučilišta i dostavljati popis studenta u samoizolaciji

4. Preporuka studentima Sveučilišta u Zagrebu: svi studenti koji su u proteklih 14 dana boravili izvan RH dužni su javiti se nadležnom prodekanu za nastavu i studente i ostati u samoizolaciji (14 dana od povratka). U slučaju pojave simptoma tijekom samoizolacije moraju se javiti nadležnom epidemiologu prema uputstvu HZJZ-a (https://www.hzjz.hr/aktualnosti/brojevi-telefona-hzjz-na-temu-koronavirusa/).

5. Izostanci s nastave opravdat će se posebnim Odlukama rektora i dekana sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

6. Preporuka Upravama sastavnica Sveučilišta u Zagrebu: Uprava fakulteta zadužit će voditelje kolegija za pripremu predavanja i tema koje mogu obaviti nastavom na daljinu (on-line) za 2 do 3 tjedna unaprijed, a sve u skladu s nastavnim planom.

7. Preporuka Upravama sastavnicama Sveučilišta u Zagreub: djelatnicima i studentima koji boluju od kroničnih bolesti preporučuje se da ostanu 14 dana kod kuće i rade od kuće te da o tome djelatnici obavijeste Upravu fakulteta, a studenti nadležnog prodekana za nastavu i studente

8. Zaključak: Sveučilište u Zagrebu spremno je u roku od 24 sata obustaviti izravnu kontaktnu nastavu te donijeti konkretne odluke u vezi s tim sukladno Odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Napomena: Sveučilište u Zagrebu ima oko 66.000 studenata i oko 9.500 nastavnika/zaposlenika/suradnika te je važna njihova zaštita

9. Preporuka: Studentski domovi dužni su podignuti mjere higijene na najvišu razinu te povećati dostupnost dezinficijensa. Fakulteti su dužni osigurati dostupnost dezinficijensa te organizirati pojačanu dezinfekciju prostora, kvaka, ručki u skladu s uputama HZJZ-a.

SUZG Uputa o postupanju – potpisana

Skip to content